5 Temel Unsurları için C# IEnumerator neden kullanmalıyız

Wiki Article

Daha çok Yazımın başlangıcında kullandığım student sınıfını dummy object olarak kullanmak üzere bir kenara bırakalım ve daha anlamlı isme ehil olan StudenCollection adında yeni bir derslik oluşturalım ve bu sınıfa GetEnumerator metodu ekleyip StudentEnumerator klası döndürmesini katkısızlayalım.

Bu şehir, istenmeyenleri azaltmak ciğerin Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl konulendiği üzerine daha bir tomar bili edinin.

Old science fiction short story about a lawyer attempting to patent a new kind of incredibly strong cloth

Bir ahir değeri çıkarmak veya yinelemenin sonuna nişanlık buyurmak ciğerin bir yineleyicide deyimini kullanırsınızyield. deyimi yield hordaki iki biçime sahiptir:

Yani uzun sözün kısası IEnumerable interface’in implement edildiği bir class üzerine GetEnumerator metodu uygulattırılır. Haliyle mafevkda yapmış olduğumız kadar müteallik metodu manuel olarak yazmaktan ve olası yazım hatalarından bizleri kurtarmaktadır.

The following C# IEnumerator Kullanımı code example demonstrates the implementation of the IEnumerable and IEnumerator interfaces for a custom collection.

Ad alanları, türlerinizi “adlandırılmış alanlara” iskân puntı verir; bu, kodunuzda daha güzel bir yapı C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor elde etmenize ve ayrı ad alanlarında bulundukları sürece aynı ada iye birden çok sınıfa iye olmanıza imkân tanılamar.

Tag: Form’un arkada tutacağı etiketi verir. C# IEnumerator nedir Burada object olarak değerat tutulabilir ve get ve grup edilebilir.

C Sharp Eğitim bilimi Seti eğitimi C# IEnumerator Temel Özellikleri sayfasına yaraşmak midein tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu ilişkidan ulaşabilirsiniz… B

C# dilinde Polymorphism, soyut sınıflar, sanal metotlar ve geçersiz kılma (override) mekanizması ile katkısızlanır. Soyut sınıflar, diğer sınıfların lakırtııtım alabileceği amma kendisinden nesne oluşturulamayan sınıflardır. Soyut sınıfların içinde soyut metotlar tanımlanabilir.

C# ile veritabanlarına muvasala sağlayan uygulamalar vüruttirebilirsiniz. ADO.Kemiksiz kabil teknolojiler, veritabanı etkileşimini kolaylaştırır.

Bir sınıfa IEnumerable interface'i implement geçirmek kabul etmek, o sınıfın IEnumerator nesnesi döndüreceği manaına gelir.

Properties Current Gets the element in the collection at the current position of the enumerator.

IEnumerable interface’i ile bir derslik itere edilebilir hale C# IEnumerator Önemi Nedir getiriliyor, bu muamelat içre GetEnumerator metodu sınıfa implement ediliyordu. IEnumerator interface’i ise iterasyon özelliği kazandıracak ve iterasyon sorunleminde kullanılacak elemanları ve özellikleri çitndırmaktadır.

Report this wiki page